Ens hem mogut

A partir d’ara ens pots trobar a la nova url: blog.fundaciobit.org

Hi trobaràs tota la informació i les entrades antigues d’aquest mateix blog, que en breu serà desactivat.

Segueix-nos!

Share

Cercam empreses docents per formar part del nostre projecte

Dr.TIC

Dr.TIC

Si ets una empresa que treballa en l’aplicació de les noves tecnologies en altres empreses i vols donar-te a conèixer, et convidam a que formis part del nostre projecte.

Tenim una borsa oberta disponible per a aquelles empreses que treballeu en l’aplicació de les noves tecnologies en altres empreses i vulgueu participar com a docents de les píndoles formatives que impartim amb les entitats i ajuntaments que col·laboren amb nosaltres arreu de Balears. Les temàtiques de les píndoles són molt diverses, des del comerç electrònic, fins el màrqueting i la comunicació, passant per la factura electrònica, la signatura electrònica, el teletreball, les eines de gestió empresarial, la pàgina web, l’ús dels smartphones o la seguretat digital.

T’hi uneixes?

Per a més informació, no dubtis en contactar-nos a través de drtic@ibit.org o telefonar-nos al 971 17 72 97 demanant pel Dr.TIC.

Share

Els smartphones incrementen l’ús de les xarxes socials.

L’ús de les xarxes socials, en comptes d’estancar-se, segueix augmentant i l’ús dels smartphones juga un paper important en aquest increment. Segons les dades de l’INE 2012, a les Illes Balears gairebé 6 de cada 10 usuaris han utilitzat, durant els darrers 3 mesos, les xarxes socials per motius particulars i dels usuaris de smartphones, un 67,5% ha utilitzat les xarxes socials des dels seus dispositius.

Continua llegint ‘Els smartphones incrementen l’ús de les xarxes socials.’

Share

Els Dilluns dels emprenedors palmesans són en clau de TIC

Banner dels Dilluns TIC a PalmaActiva

Banner dels Dilluns TIC a PalmaActiva

Durant aquest 2013 el Dr.TIC continua endavant amb la seva missió: capacitar digitalment a emprenedors i empresaris de les Balears. Ja té sobre la taula el pla de treball per aquest any, sobre qual ha innovat amb iniciatives com els Dilluns TIC.

A partir del 28 de gener i durant gran part dels dilluns d’aquest primer semestre de l’any formarà a emprenedors de la ciutat de Palma en competències digitals. Aprendre a implementar i gestionar accions basades en codis QRs en l’àmbit empresarial, quines són les primeres passes que s’han de conèixer per a montar una tenda online o quins són els tràmits electrònics que un emprenedor ha de seguir per a constituir la seva empresa són algunes de les temàtiques que tenim a l’agenda.

Si ets emprenedor i vols millorar els teus coneixements digitals per a ser més productiu en el teu dia a dia i més competitiu, t’hi apuntes?

Share

Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012

Avui es presenta, a Madrid, la tretzena edició de “La sociedad de la Información en España 2012”, informe anual que la Fundación Telefónica publica any rere any i que recull els principals indicadors, dades i canvis en el sector de les TIC. Aquest informe inclou la pròpia visió de cada una de les Comunitats Autònomes, amb les quals col·labora per dur a terme el darrer capítol de l’informe.

Ja fa uns anys que l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) s’encarrega de redactar el capítol que fa referència a les Illes Balears, on es presenten les dades en quant a implantació de TIC a la nostra Comunitat i els projectes més destacats en aquesta matèria.

Continua llegint ‘Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012′

Share

La Fundació Bit vos desitja bon Nadal!

Postal de Nadal 2012

Share

Per molts d’anys Creative Commons!

La Creative Commons Corporation és una entitat sense ànim de lucre que entra en funcionament ara fa deu anys amb l’objectiu de oferir una alternativa al sistema de llicències establert fins al moment, el copyrigth, que reservava tots els drets a l’autor de l’obra.

Fins llavors, les obres podien tenir o no copyrigth. És a dir; o s’en tenien tots els drets o no s’en tenia cap. Això feia difícil tant per a l’autor de l’obra com per a tercers que la volguessin fer servir, deixar clar que era el que l’autor autoritzava a fer amb la seva obra. El copyright reservava tots els drets a l’autor sense permetre establir la possibilitat de copiar, distribuir o compartir l’obra, encara que aquesta sigui la voluntat del creador de la mateixa.

Continua llegint ‘Per molts d’anys Creative Commons!’

Share

El Dr. TIC llega a Ibiza, por fin!!!!

Después de haber formado a más de 300 alumnos en Mallorca, el Dr. TIC también abre consulta en Ibiza, gracias a un convenio de colaboración firmado ayer entre  el Ayuntamiento de Ibiza y la Fundación iBit.

 A partir de ahora el Dr. TIC impartirá cursos presenciales en la incubadora de empresas eCrea del Ayuntamiento de Ibiza.
 
- Soluciones practicas para la gestión de negocios, día 13 de Diciembre a las 10H
- Como crear un blog, día 17 de Enero 2013 a las 10H
- Herramientas para el control de la reputación on-line, día 31 de Enero 2013 a las 10H
 
Para inscribirse, contacte directamente la web del eCrea!
 
Y como ya sabéis, el Dr. TIC ofrece on-line,  de forma totalmente gratuita y a todas las PYMES de Balears, la posibilidad de hacer un diagnostico tecnológico on-line, así como realizar cualquier consulta referente al uso de tecnologías en su negocio.
 
Esperamos tener tanta participación en la Isla Blanca como estamos teniendo en Mallorca.
Share

Una agenda digital per a Espanya

En el marc de l’Agenda Digital per Europa, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques lideren la redacció d’una Agenda Digital per Espanya, amb l’objectiu de que aquesta, estableixi una estratègia clara per a la consecució de les fites plasmades a l’Agenda Digital per Europa. Per això, s’han agafat com a punt de partida, els indicadors disponibles en matèria de Societat de la Informació a Espanya. I així, s’han decidit els eixos principals d’actuació:

  1. Fomentar el desplegament de xarxes i serveis per a garantir la connectivitat digital.
  2. Desenvolupar l’economia digital pel creixement, la competitivitat i la internacionalització de l’empresa espanyola.
  3. Millorar la e-Administració i adoptar solucions digitals per a una prestació eficient dels serveis públics.
  4. Reforçar la confiança en l’àmbit digital.
  5. Impulsar el sistema I+D+i en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.
  6. Promoure la inclusió i l’alfabetització digital i la formació de nous professionals TIC.

Continua llegint ‘Una agenda digital per a Espanya’

Share

Publicada la Guía de Implementación CDA R2 de Espirometría

Durante los últimos meses , como comentamos en una entrada anterior, en colaboración con Tecnocampus Mataró-Maresme (TCCM), el Hospital Universitario Virgen del Roció y HL7Spain, se ha elaborado la Guia CDA R2 de Espirometría de HL7Spain, donde se describe el modelo de implementación de documentos  CDA Release 2 para resultados de pruebas de espirometría.

El pasado 21 de Octubre HL7Spain hizo pública en su web la primera versión de esta Guia.

Dado que se trataba de un trabajo innovador, se estableció un subcomité de trabajo conjuntamente con HL7 Spain,  para poner en común el conocimiento adquirido y además de generar una guía que pudiera servir de referente a futuras implantaciones de sistemas similares, persiguiendo siempre que la finalidad de estas guías sea la re-utilización del conocimiento y esfuerzo previo.

El objetivo de la Guía de Implementación es restringir el dominio de documentos CDA R2 para adaptarlo a pruebas espirométricas, de manera que los equipos de desarrollo dispongan de una base consensuada sobre la que trabajar.

Continua llegint ‘Publicada la Guía de Implementación CDA R2 de Espirometría’

Share