Els smartphones incrementen l’ús de les xarxes socials.

L’ús de les xarxes socials, en comptes d’estancar-se, segueix augmentant i l’ús dels smartphones juga un paper important en aquest increment. Segons les dades de l’INE 2012, a les Illes Balears gairebé 6 de cada 10 usuaris han utilitzat, durant els darrers 3 mesos, les xarxes socials per motius particulars i dels usuaris de smartphones, un 67,5% ha utilitzat les xarxes socials des dels seus dispositius.

Continua llegint ‘Els smartphones incrementen l’ús de les xarxes socials.’

Share

Els Dilluns dels emprenedors palmesans són en clau de TIC

Banner dels Dilluns TIC a PalmaActiva

Banner dels Dilluns TIC a PalmaActiva

Durant aquest 2013 el Dr.TIC continua endavant amb la seva missió: capacitar digitalment a emprenedors i empresaris de les Balears. Ja té sobre la taula el pla de treball per aquest any, sobre qual ha innovat amb iniciatives com els Dilluns TIC.

A partir del 28 de gener i durant gran part dels dilluns d’aquest primer semestre de l’any formarà a emprenedors de la ciutat de Palma en competències digitals. Aprendre a implementar i gestionar accions basades en codis QRs en l’àmbit empresarial, quines són les primeres passes que s’han de conèixer per a montar una tenda online o quins són els tràmits electrònics que un emprenedor ha de seguir per a constituir la seva empresa són algunes de les temàtiques que tenim a l’agenda.

Si ets emprenedor i vols millorar els teus coneixements digitals per a ser més productiu en el teu dia a dia i més competitiu, t’hi apuntes?

Share

Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012

Avui es presenta, a Madrid, la tretzena edició de “La sociedad de la Información en España 2012”, informe anual que la Fundación Telefónica publica any rere any i que recull els principals indicadors, dades i canvis en el sector de les TIC. Aquest informe inclou la pròpia visió de cada una de les Comunitats Autònomes, amb les quals col·labora per dur a terme el darrer capítol de l’informe.

Ja fa uns anys que l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) s’encarrega de redactar el capítol que fa referència a les Illes Balears, on es presenten les dades en quant a implantació de TIC a la nostra Comunitat i els projectes més destacats en aquesta matèria.

Continua llegint ‘Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012′

Share

Horizon 2020: cap a un nou Programa de Recerca i Innovació Europeu

 

El passat 10 de desembre vaig assisstir a la UIB a la xerrada informativa sobre el programa Horizon 2020.

La rectora de la UIB, Montserrat Casas, remarcà la necessitat de “pensar en Europa com a una oportunitat”, sobretot en aquests temps de retallades en la inversió de l’R+D, que dificulten més la tasca dels investigadors.

A continuació, Teresa Riera, membre del Parlament Europeu i ponent del Programa H2020, ens explicà les principals fites i dades a tenir en compte pels futurs projectes d’R+D+I: Una de les principals novetats és que per primer cop en un sol programa europeu s’uneixen R+D, i Innovació. Així, ja no es parlarà més de “Programes Marc”, sinó que tot s’inclou dins Horizon 2020, composat per l’antic 7è Programa Marc, el Programa Marc de Competitivitat i Innovació (CIP) i el nou EIT (European Institute of Innovation).

En aquests moments s’estan negociant els presuposts pel 2014-2020 de la UE, en els quals l’apartat d’R+D està previst que sigui l’únic que no disminueixi, essent la tercera política comunitària en volum econòmic, encara que no es sap encara quina xifra final s’aprovarà per part del Consell (entre 100.000 i 80.000 M€). Aquestes negociacions podrien concloure, si tot va bé, al juny de 2013, aprofitant la presidència irlandesa de la UE i la seva bona predisposició en matèria d’R+D. Continua llegint ‘Horizon 2020: cap a un nou Programa de Recerca i Innovació Europeu’

Share

El Dr. TIC llega a Ibiza, por fin!!!!

Después de haber formado a más de 300 alumnos en Mallorca, el Dr. TIC también abre consulta en Ibiza, gracias a un convenio de colaboración firmado ayer entre  el Ayuntamiento de Ibiza y la Fundación iBit.

 A partir de ahora el Dr. TIC impartirá cursos presenciales en la incubadora de empresas eCrea del Ayuntamiento de Ibiza.
 
- Soluciones practicas para la gestión de negocios, día 13 de Diciembre a las 10H
- Como crear un blog, día 17 de Enero 2013 a las 10H
- Herramientas para el control de la reputación on-line, día 31 de Enero 2013 a las 10H
 
Para inscribirse, contacte directamente la web del eCrea!
 
Y como ya sabéis, el Dr. TIC ofrece on-line,  de forma totalmente gratuita y a todas las PYMES de Balears, la posibilidad de hacer un diagnostico tecnológico on-line, así como realizar cualquier consulta referente al uso de tecnologías en su negocio.
 
Esperamos tener tanta participación en la Isla Blanca como estamos teniendo en Mallorca.
Share

El Govern mostra el seu interès en mantenir oberts els 10 telecentres d’Eivissa

El Director General de Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antonio Mateos, el Vicepresident de la Fundació iBit i els regidors dels ajuntaments d’Eivissa que tenen un telecentre de la XarxaBit s’han reunit per garantir la viabilitat del màxim nombre de PuntBit a l’illa.

Actualment Eivissa compta amb 10 telecentres ubicats a diferents indrets de l’illa i amb aquesta reunió el Govern de les Illes Balears ha mostrat la seva voluntat de mantenir-los oberts o en el seu defecte reubicar-los.

Els repressentants dels ajuntaments de Sant Josep, Santa Eulària, Sant Antoni i Eivissa també han mostrat el seu interès en mantenir els seus telecentres oberts, ja sigui mitjaçant la renovació dels convenis de col·laboració amb la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic o la seva reubicació. Continua llegint ‘El Govern mostra el seu interès en mantenir oberts els 10 telecentres d’Eivissa’

Share

Una agenda digital per a Espanya

En el marc de l’Agenda Digital per Europa, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques lideren la redacció d’una Agenda Digital per Espanya, amb l’objectiu de que aquesta, estableixi una estratègia clara per a la consecució de les fites plasmades a l’Agenda Digital per Europa. Per això, s’han agafat com a punt de partida, els indicadors disponibles en matèria de Societat de la Informació a Espanya. I així, s’han decidit els eixos principals d’actuació:

 1. Fomentar el desplegament de xarxes i serveis per a garantir la connectivitat digital.
 2. Desenvolupar l’economia digital pel creixement, la competitivitat i la internacionalització de l’empresa espanyola.
 3. Millorar la e-Administració i adoptar solucions digitals per a una prestació eficient dels serveis públics.
 4. Reforçar la confiança en l’àmbit digital.
 5. Impulsar el sistema I+D+i en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.
 6. Promoure la inclusió i l’alfabetització digital i la formació de nous professionals TIC.

Continua llegint ‘Una agenda digital per a Espanya’

Share

Dr. TIC i XarxaBit en consonància amb The e-skills Manifesto

El google translator tradueix e-skills com a “cibercapacidades“. Ja ens va bé al departament de cibersocietat per posar en l’agenda de l’opinió pública que les competències digitals són necessàries i imprescindibles per rendabilitzar les inversions en infraestructures digitals i en plataformes virtuals, tal i com es proclama al The e-skills Manifesto. Si la societat no està preparada serà difícil que demandi serveis basats en un ús intensiu de les TIC.

“We need not only ICT professionals but also leaders, managers and entrepreneurs with e-skills in all professions and all sectors.” (“No només necessiten professionals de les TIC, sinó també els líders, gerents i empresaris amb capacitats electròniques en totes les professions i sectors”).

Antonio Tajani Continua llegint ‘Dr. TIC i XarxaBit en consonància amb The e-skills Manifesto’

Share

Els mitjans socials en el punt de mira dels investigadors espanyols en turisme i TIC

El mes passat vaig presentar a Màlaga al congrés de TURITEC sobre turisme i TIC, l’article “Gestión de la visibilidad y la reputación online de un destino turístico”. L’article complet es pot trobar a les actes del congrés (pesa 21 Megas). L’estudi en brut i tota la informació de camp es pot trobar a la monografia editada per l’OBSI de la Fundació iBit (4. Guia metodològica per a la gestió de la visibilitat i reputació online d’una destinació turística.).

L’interessant d’assistir en aquests congressos no és només presentar el que un ha investigat, sinó sobretot escoltar i tenir accés en primera persona al que han investigat els altres.

Vos deix unes pinzellades d’algunes conclusions de les investigacions, i alguns detalls, i vos convid a llegir les actes (més de 500 pàgines) en profunditat per verificar si anau bé en la vostra estratègia d’implantació de les TIC en el turisme, sigueu una organització d’un destí o una empresa turística: Continua llegint ‘Els mitjans socials en el punt de mira dels investigadors espanyols en turisme i TIC’

Share

Formació de la XarxaBit per al mes de Novembre

Durant aquest mes de novembre es duran a terme diferents tallers presencials de Internet i Ofimàtica als telecentres d’Algaida, Campos i Esporles.

Els tallers i dates seran:

A Campos:

 • Taller de Open office: dies 6 i 8 de novembre de 2012 de 9:30 a 12:30.
 • Taller de Internet: dies 13 i 15 de novembre de 2012 de 9:30 a 12:30.

A Esporles:

 • Taller de Introducció a Internet els dies 21 i 22 de novembre de 9:30 a 11:30.
 • Taller d’ofimàtica els dies 28 i 29 de novembre de 9:30 a 11:30.
 • Taller Com crear un blog amb Blogger dia 20 novembre de 9:30 a 11:30.
 • Taller per a organitzar un viatge en línia dia 27 novembre de 9:30 a 11:30.

A Algaida:

 • Primera edició del Taller de Introducció a Internet els dies 7 i 9 de novembre de 10:00 a 12:00.
 • Segona edició del Taller de Introducció a Internet els dies 14 i 16 de novembre de 10:00 a 12:00.
 • Taller introductori al paquet ofimàtic Open Office els dies 20 i 23 novembre de 10:00 a 12:00.

La inscripció es duu a terme des dels propis telecentres o Ajuntaments. Les places són limitades.

Share