Beca Sistemes

Per a un estudiant universitari que acaba els seus estudis no és fàcil, i menys avui en dia, trobar una feina en la que poder aplicar els coneixements adquirits durant la seva formació acadèmica. La valoració de l’experiència a les empreses és un handicap difícil de superar en molts dels casos.

Una de les possibles formes d’adquirir aquesta experiència és realitzant pràctiques remunerades o beques de formació a la Fundació IBIT. L’IBIT té un conveni amb la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears per a que els estudiants universitaris puguin seguir amb la seva formació acadèmica i a la vegada agafar aquesta experiència tan valorada a les empreses.

Els avantatges per una i altra banda son importants, l’estudiant pot començar la seva formació professional i l’empresa té la possibilitat de comptar amb un treballador de perfil universitari que s’està formant i que aporta valors de joventut i ganes de treballar. Un cop finalitzada la beca l’empresa té la possibilitat de contractar un treballador que ja no necessita període d’adaptació i des del primer moment sap com funciona l’empresa.

Un universitari té la possibilitat de cercar feina sense haver acabat els seus estudis, sempre i quant pugui compaginar ambdós horaris, el laboral i l’escolar, cosa que es pot fer a la Fundació iBit, sempre respectant les hores del conveni de pràctiques-beca (20h, 25h o 30h), lo que implica un gran impuls per a l’estudiant a l’hora de decidir-se a treballar i estudiar alhora.

La Fundació, també ofereix la possibilitat de realitzar projectes de final de carrera per aquells estudiants que vulguin. A l’àrea de Sistemes hi ha un parell d’exemples recents:

  • Portal administratiu
  • L’usuari únic a l’empresa
  • Xarxa telecentres de les Illes Balears

l’avantatge que ofereix el departament de Sistemes és que al tenir flexibilitat horària es pot anar realitzant el projecte a la Fundació i mentrestant, amb aquest horari, compaginar les entregues al tutor que en cas de no tenir l’horari podria ser més complicat; o, si és el cas, seguir amb els estudis universitaris.

En l’àrea de Sistemes vaig poder seguir la meva beca, i vaig poder estar en constant formació, aprenent des de com funciona una xarxa, gestionar els seus element i servidors i administrar els diferents entorns de webs que es que es disposen a la Fundació. Aquí he pogut agafar la meva experiència en diferents plataformes i programaris, en gestió de dominis, de bases de dades, d’aplicacions en Joomla, el WordPress o moltes altres que trobarem dins aquest blog.

Tot un ventall de coneixements adquirits que fan de les beques, com l’oferida per sistemes en el meu cas, una oportunitat idònia per a completar l’aprenentatge universitari de l’alumne.

Share

1 comment to Beca Sistemes