Aplicar el coneixement

Aplicar el coneixamentAdquirir experiència en les tasques que es realitzen és molt important i profitós, però també és important poder aportar aquest coneixement, ja sigui bo o dolent, per altres àmbits o projectes.

Des de sistemes es va impulsar l’usuari únic corporatiu a l’iBit per tal de facilitar l’accés a aplicacions que s’utilitzen freqüentment. Per als treballadors de la Fundació ha suposat una forma d’autenticació més senzilla, ja que és molt diferent haver de memoritzar una sola contrasenya que no d’una diferent per a cada aplicació. Com a experiència podem dir que va ser molt positiva, però, i si la reutilitzam?

Com sabeu, poc a poc es comença a posar en marxa el projecte XarxaBit. Des de sistemes també es fa feina en aquest projecte, coordinant la part tècnica i aportant el nostre coneixement perquè el projecte avanci i funcioni de forma satisfactòria. Es tracta d’un projecte important per impulsar la societat de la informació a les Illes, ja que la gent disposarà de diferents llocs (telecentres) amb ordinadors i accés a Internet i apart hi haurà un lloc web on compartir informació entre els usuaris.

Els usuaris de la Xarxa de Telecentres s’hauran d’autenticar per emprar els ordinadors, així com també per accedir a la part privada de la plana web, per tant, per què no aprofitam l’experiència de l’usuari únic a l’iBit per a la XarxaBit? D’aquesta forma, l’usuari podria autenticar-se amb el mateix usuari i contrasenya tant als ordinadors com a la web. I també hi hauria l’avantatge que es podria anar a qualsevol telecentre de les Illes Balears i usar qualsevol ordinador del centre, ja que l’usuari no quedaria lligat a cap centre en concret, sinó a la Xarxa de Telecentres.

L’experiència de sistemes la intentam reutilitzar en altres projectes perquè la pugui aprofitar la societat de les Illes Balears. Funcionarà l’usuari únic de la XarxaBit? Estam treballant perquè sigui així.

Share

1 comment to Aplicar el coneixement