Acreditar-se en TICs ja serà possible

El passat 24 de novembre es va signar a Barcelona el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears per desenvolupar una prova pilot de desplegament de l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) a les Illes Balears.

Això serà la primera passa per implantar aquest sistema d’acreditacions a la nostra Comunitat Autònoma, seguint les passes de Catalunya, comunitat pionera a Espanya. I què és una competència digital? Enlloc d’examinar-nos de programes informàtics concrets, s’avaluen els coneixements, habilitats i actituds necessaris per assolir de manera eficaç objectius determinats en l’àmbit de les TICs i de la cultura digital, com per exemple, navegació i comunicació en el món digital o tecnologia digital i ús de l’ordinador i del sistema operatiu. És a dir, com ara existeixen uns nivells de català, per exemple, a partir d’ara tendrem diferents nivells en TICs: certificat bàsic, mitjà i avançat.

I de què servirà tenir l’acreditació TIC?

Progressivament, un cop finalitzat el procés de regulació normativa, comptar amb aquest títol serà molt útil per accedir a determinats llocs de treball, tant públics com privats, ja que es pot convertir en un requisit o un mèrit.

Com funciona?

Serà molt senzill! Només hauràs de demanar hora i fer la prova en un dels centres col·laboradors mitjançant un test online. Es podrà fer un curs de formació previ o simplement presentar-se a l’examen.

Però ara mateix allò que estam posant en marxa és una prova pilot, abans d’implantar el sistema definitiu, per provar abans com funciona i què es pot millorar. La prova es durà a terme al Centre Flassaders de Palma al mes de desembre. Aquest és el primer de la xarxa de centres col·laboradors que s’anirà expandint arreu de les Illes progressivament. Això servirà per avaluar quin nivell tenen els usuaris amb els coneixements actuals, però encara no tendrà validesa oficial.

Per tots aquells que tingueu curiositat de quins continguts té l’acreditació TIC, podeu fer un cop d’ull a:

http://www.xtec.cat/fadults/competic/index.htm

Share

Comentaris tancats.