Visitam el telecentre d’inclusió social digital

Visita al telecentre d'inclusió social digital

Visita al telecentre d'inclusió social digital

Avui hem visitat el telecentre d’inclusió social digital a la seu de l’Associació de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats Físics. Aquest telecentre dóna servei a cinc centres assistencials adreçats a aquest col·lectiu (Aspaym, Abdem, Rehacer, Asprom i Amadiba, a més d’altres persones amb discapacitat que vulguin accedir als cursos).

Aquest projecte sorgeix de la demanda d’accions formatives encaminades a la integració a la Societat de la Informació que es fa des de les associacions de persones amb discapacitat. Degut a les seves dificultats aquest col·lectiu es troba exclòs d’una gran part de l’oferta formativa que s’ofereix al nostre territori, d’una banda per les barreres arquitectòniques que encara no han estat eliminades i per altra banda per la no adaptació dels equipaments informàtics.

A partir d’aquestes necessitats vàrem dissenyar el projecte Telecentre d’Inclusió Social Digital. En primer lloc hem equipat una aula sense barreres arquitectòniques, situada a la seu d’Aspaym, amb el consens de les entitats implicades tant en l’aspecte l’informàtic com en el material adaptat.

En segon lloc, vàrem fer un recull de les necessitats formatives dels usuaris de les associacions, que abasten des de la iniciació a la informàtica per a la gent que mai havia tingut accés a les noves tecnologies, fins a cursos avançats de disseny gràfic pensats per millorar les possibilitats d’inserció laboral.

Amb aquests cursos pretenem no només oferir una formació magistral sinó també una alfabetització digital i formació pràctica d’accés a les noves tecnologies. L’objectiu és afavorir la capacitació tecnològica, el desenvolupament d’habilitats i coneixements útils per a la incorporació a la societat de la informació i per a la superació de la fractura digital.

A dia d’avui s’estan impartint aquests cursos que duraran fins al novembre d’aquest any, però ja podem avançar que la resposta per part dels alumnes ha estat molt satisfactòria, tant per l’avaluació que fan dels cursos que ja s’han acabat com per la llarga llista d’espera pels cursos que encara han de començar.

Share

Comentaris tancats.