edit@, el pilot.

Edita

Aquestes darreres setmanes hem estat treballant intensament en el pilot del projecte edit@ juntament amb l’àrea de Cibersocietat i els diferents socis del projecte. Aquest projecte persegueix crear un sistema per l’interoperativitat de continguts multiplataforma amb l’objectiu d’automatitzar les tasques d’edició, modificació i publicació de continguts en diferents formats.

Entre les seves transformacions cal destacar la conversió de text a àudio, a l’estàndard Daisy (audiollibres), convertir documents d’OpenOffice als formats més utilitzats en els Ebooks i transformar continguts a SCORM-WEB, SCORM-TVDi i SCORM-Mòbil per a que des de l’ordinador, televisor i mòbils els usuaris els puguin consultar. L’SCORM (Sharable Content Object Reference Model) és una especificació que permet l’intercanvi de continguts pedagògics estructurats.

Pantalla edita televisorEl pilot a l’iBit ha requerit d’uns esforços importants ja que ha necessitat la configuració de tres servidors virtuals a més d’un aparell de TDT. Així, pel pilot s’ha utilitzat el gestor de continguts Alfresco amb el programari de la barra edit@, un servidor d’aplicacions GlassFish amb el programari de la passarel·la edit@ que permet les transformacions dels diferents formats i per acabar, també hem muntat un servidor de VNC per les proves i simulacions en TDT.

Per Sistemes el pilot ha representat tot un repte al haver d’integrar diferents tipus de tecnologies i estàndards. A més, ens ha permès conèixer altres tecnologies en les que habitualment no treballem.

Share

2 comments to edit@, el pilot.