Wireshark una eina d’anàlisi lliure.

La setmana passada l’INTECO-CERT va publicar un interessant informe sobre l’anàlisi del tràfic de xarxa utilitzant l’eina lliure Wireshark.

Aquesta eina està pensada per ajudar als administrador a solucionar les incidències de tràfic i seguretat que hi pot haver a les xarxes que gestionen. Per institucions amb pocs recursos econòmics dedicats a les infraestructures aquesta aplicació és força útil. A l’iBit apart d’utilitzar el tauró treballem a la vegada amb altres  eines que complementen les seves funcionalitats. Cal destacar d’entre elles, Cacti, una eina de monitorització gràfica de xarxa que juntament amb l’estàndard OpenSource RRDtool permet treure gràfiques d’ocupació de xarxa.  En definitiva, unes eines gratuïtes que monitoritzen un recurs escàs: l’ample de banda a Internet.

Share

Comentaris tancats.