Les TIC i els ciutadans balears

Dijous passat a les 12.00 a la Cambra de Comerç de Mallorca vam presentar Les TIC i els Ciutadans. Aquesta publicació correspon al número 8 de la col·lecció iBitàcoles i es refereix a l’estudi sobre el grau d’equipament TIC a les llars de les Illes Balears i l’ús que en fan els ciutadans.

Els resultats d’aquest estudi s’emmarquen dins l’Enquesta Modular d’Hàbits Socials 2010 (EMHS) que ha dut a terme l’Ibestat. Els resultats del mòdul Disponibilitat i usos de les TIC a les llars, desenvolupat per l’OBSI, són els que s’analitzen a aquesta publicació.

Llorenç Huguet, president del Consell Econòmic i Social (CES) va presentar l’estudi, acompanyat de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia Pilar Costa i el conseller d’Economia i Hisenda Carles Manera. A la presentació del llibre, que va comptar amb una nombrosa assistència, es va parlar de la necessitat de trencar la fractura digital que es posa de manifest a l’estudi i també de que l’edat dels adults esdevé un factor important i que cal tenir en compte per tal d’eliminar aquesta divisòria, que té que un clar component generacional i educatiu. Llorenç Huguet també va fer referència a un article del sociòleg Manuel Castells, en el qual es parlava del paper de les xarxes socials en els conflictes del magrib, entre d’altres coses.

I parlant de xarxes socials, el proper dimecres dia 16 a les 19.00h al Centre Flassaders, l’OBSI participarà a la taula rodona Els menors i les noves tecnologies, en el marc de la Setmana dels drets dels consumidors. D’altra banda, les iBitàcoles 9 i 10, que es presenten dia 22, duen com a títol: Programari Bit. Solucions de programari lliure per a les pimes i Pimes en Xarxa. Guia del treball en xarxa.

Share

Comentaris tancats.