CBTIC, OTAE, Pla ANIBAL: “hacer más con menos”

Molts dels apunts que hem escrit des de l’àrea d’administració digital d’aquest bloc fan referència als termes CBTIC, OTAE i Pla ANIBAL i si llegim els apunts segur que ens podrem fer una idea ben aproximada del que és cada cosa i el que feim. De totes maneres amb aquest apunt d’avui es pretén definir-ho tot junt i veure les interrelacions que hi ha entre ells.

Però avui faré l’apunt al revés i exposaré les conclusions abans dels arguments. La qüestió és, i per què tot això? Idò perquè l’administració electrònica és un procés extremadament innovador, que implica un canvi molt important en els aspectes tecnològics, legals i organitzacionals de les administracions, el que ho fa molt complicat d’implantar. I pensam que cap administració per sí sola aconseguirà més que si ho feim totes juntes. Pareix bastant lògic, i com a prova és que els responsables de definir les estratègies a dins les administracions locals recepten aquesta medicina. Ho podeu veure a la presentació que va fer el Sr. Antonio Díaz, Director de Planificació Estratègica per a l’Administració Local de la FEMP, a la inauguració del congrés CNIS. La seva intervenció comença al minut 31 d’aquest vídeo. Ell ho resumeix dient “hacer más con menos“.

I ara sí, anem a veure l’estructura que ens permet “hacer más con menos“.

CBTIC

La CBTIC és la Comissió Balear de TIC. Està formada per:

Els objectius de la CBTIC són coordinar les diferents iniciatives, que les diferents administracions col·laborin, compartir tecnologia i coneixement entre administracions i finalment cercar sinergies entre administracions. Evidentment tot això en matèria TIC. Per tant són els que han decidit “hacer más con menos“.

OTAE

La Oficina Tècnica d’Administració Electrònica (OTAE) la va crear la CBTIC. És un grup de feina, de la Fundació iBit, que desenvolupa les tasques necessàries per tal d’aconseguir els objectius de la CBTIC en quant a l’administració digital. Per tant, entre vostè i jo, podem dir que la OTAE són les persones que amb la seva tasca fan possible que els objectius de la CBTIC es duguin a terme. Són els qui fan possible  “hacer más com menos“.

Pla ANIBAL

El Pla ANIBAL és el pla que defineix com s’han d’aconseguir els objectius que s’han marcat des de la CBTIC i que executa l’OTAE. És allà on es diu com “hacer más con menos“.

Share

1 comment to CBTIC, OTAE, Pla ANIBAL: “hacer más con menos”

  • [...] Continuïtat de l’OTAE Publicat per: Felip Salas, el 21 abril 2011 Ja ho va avançar en Toni Roig al seu post “dominical”, el Consell de Govern del passat divendres va aprovar l’encàrrec de gestió a la Fundació iBit que, entre d’altres actuacions, dóna continuïtat a l’Oficina Tècnica d’Administració Electrònica (OTAE). [...]