Restauració instantània!

 

Anteriorment vam parlar de virtualització de projectes i les seves avantatges. Dins de Sistemes continuam apostant per la virtualització i actualització dels nostres serveis també virtualitzant-los.

El darrer ha estat el servidor de correu, que, en comptes de només actualitzar-lo també ha sofert el procés de virtualització pertinent i a més, li hem volgut donar una altra volta, i hem realitzat un sistema de recuperació instantani, de manera que, en cas de caiguda en un temps mínim es torna a tenir el servidor de correu operatiu.

El que hem fet ha estat replicar el backup diari del servidor de correu a una altra màquina i deixar-lo apunt per només haver-lo d’inventariar al VMware ESXi. Cada dia es realitza el canvi, cada dia tenim la copia del dia anterior apunt per si el servidor de correu ens falla.

Mesures que no eviten una possible caiguda però si que ajuden a la recuperació i la disminuició del temps d’inactivitat del servei. És una mesura més del nostre pla de contingència, tal i com comentavem en un anterior post per la necessitat de preveure els problemes i reduir l’impacte de les seves conseqüències.

Una restauració instantània!

Share

Comentaris tancats.