Seguim virtualitzant

Hem parlat en diferents entrades dels beneficis de la virtualització i l’estratègia que seguim a Sistemes gràcies a la virtualització. I és que si abans es tenien màquines amb els recursos dispersats dins el seus directoris, o bé s’havien de compartir màquines amb diversos serveis o projectes, ara podem separar-ho tot en màquines independents.

Si fa poc us vam parlar que havíem virtualitzat el servidor de correu, aquesta setmana ha tocat als repositoris de codi. Ha estat un procés necessari, ja que la màquina on hi havia els repositoris de codi també contenia altres webs i serveis, i tot junt feia que el manteniment de la màquina es compliqués.

Aquest procés ha afectat als repositoris de codi CVS i SVN, així com a tots els complements associats a aquests, com el Trac, del que parlarem en pròximes entrades, i els visors web per facilitar el seu accés.

Amb la virtualització s’ha aprofitat per actualitzar i fer neteja, i ara tenim la màquina anterior més lleugera. A més, l’actual està optimitzada pensant amb aquests repositoris, el que beneficia tant a nosaltres, l’àrea de Sistemes, la tasca de manteniment i restauració, i a tot el personal de l’iBit que utilitza aquests repositoris, al tenir una màquina dedicada per aquesta tasca tan important que gestiona el codi dels projectes.

Share

2 comments to Seguim virtualitzant

  • avatar Pau

    També estaria bé pensar en llogar servidors virtuals en comptes d’haver de gestionar el hardware. De vegades les màquines s’espatllen quan no hi ha personal treballant i la reparació pot tardar molt, generant un prejudici important a tercers.
    Tenint el lloguer, tens la seguretat de tenir gent 24h i 7 dies a la setmana tenguent cura del hardware amb un cost relativament baix.

  • avatar Mateu Huerta Monserrat

    Hola Pau, gràcies pel comentari.

    Efectivament llogar servidors virtual a proveïdors és un possibilitat que permet estalviar recursos de hardware. Cada organització ha d’avaluar aquest aspecte segons la seva tipologia, necessitats i disponibilitat pressupostaria.