Facturació electrònica en el sector turístic, seguim avançant

Facturae es el format oficial de facturació electrònica a Espanya, i permet extensions per adaptar-se a les necessitats específiques de cada sector industrial. Des de fa gairebé un any un grup d’entitats conformat pel Centre de Cooperació Interbancària (CCI), el Ministeri d’Hisenda i el d’Indústria i Comerç, i els membres de CAVAL (turisTEC i Fundació iBit) venim col.laborant per definir un conjunt normalitzat d’extensions de Facturae pel sector turístic, … i ja hi ha una versió estable que es pot descarregar des d’aquí. Per a la Fundació iBit el projecte ha estat finançat pel Plan Avanza (CAIB-MITYC).

Des de l’enllanç anterior es pot accedir a l’esquema XML de l’extensió (anomenat STExtension v1.6), a la descripció dels camps, així com a un grapat de casos d’ús en diferents àmbits (hoteler, aeri, rent-a-car i serveis nàutics). L’extensió ha estat reconeguda per l’Agència Tributària i així ho ha fet constar incloent un enllaç a la mateixa des del portal oficial de Facturae.

Ara només cal que les empreses del sector vagin adoptant el nou format (algunes del cluster turisTEC ja ho estan fent), per a la qual cosa serà imprescindible que les plataformes de facturació, que ofereixen serveis de signatura digital i custòdia de les factures en format electrònic, siguin ‘interoperables’. És important que el ‘roaming’ entre plataformes sigui una realitat i funcioni per facilitar la integració i adopció de la e-factura en processos B2B entre empreses. Fa falta que una empresa turística que empra la plataforma A pugui enviar/rebre factures d’una empresa que empra la plataforma B, similar a com usuaris d’operadors mòbils diferents poden parlar entre ells. La falta d’estandardització en aquest àmbit només comportaria la fragmentació del mercat i la pèrdua de negoci per aquestes empreses.

Share

4 comments to Facturació electrònica en el sector turístic, seguim avançant