Dia d’Internet 2011

 

Avui dimarts 17 de maig se celebra el Dia d’Internet 2011, un motiu perfecte per aturar-nos a pensar com han afectat les noves tecnologies a les nostres vides. Si ho reflexionam bé, es tracta d’una de les majors revolucions socials amb un impacte mundial. Amb quina altra revolució ho podríem comparar? Tenim algun altre precedent d’aquestes dimensions?

Sota el meu punt de vista Internet redueix distàncies, ens comunica, millora la nostra qualitat de vida, ens forma, informa i desinforma, ens fa competitius i visibles, ens posa a tots al mateix nivell, dóna poder als més febles i de vegades afebleix als poderosos.

En aquest sentit la Fundació iBit vol contribuir a què expressem totes les nostres idees i sensacions mitjançant les xarxes socials Twitter i Facebook, una altra “sub-revolució” dintre d’Internet. Amb l’activitat Reflexions 2.0 podràs deixar plasmades les teves idees i compartir-les amb el món sencer. Caldrà que utilitzeu per això el hashtag #diainternet, que serà la paraula clau que ens unirà. Si vos fixau, podreu veure el mur a les pantalles dels aparcaments del Parc Bit.

Per altre costat i per tal d’estendre el sentit de la celebració a més capes socials, la Fundació iBit ha organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Campos altres activitats pels joves i els majors. Serà al telecentre de Campos, punt de trobada ideal per fomentar tipus d’activitats com aquestes. A partir dels projectes Play4Health i Identitat Digital es pretén apropar les TIC a col·lectius que, tot i que poden tenir certs coneixements, els manca més informació i educació. En el cas dels joves, l’activitat està pensada per sensibilitzar-los sobre els riscs d’Internet i fomentar un ús segur i responsable de les TIC entre ells. En el cas de la gent gran, la sessió consistirà en la demostració del projecte de salut i telerehabilitació que combina teràpia amb els elements lúdics dels videojocs per millorar l’eficàcia dels tractaments.

Esperam que siguin unes activitats del vostre interès. Estau convidats a participar-hi!

Per més informació, consultau aquest enllaç.

Share

1 comment to Dia d’Internet 2011