Cicle de formació de solucions Open Source per a PIMEs: el programari lliure més a prop de la petita empresa

Mapa Conceptual

Mapa conceptual del programari lliure - codi obert (wikipedia, autor: VARGUX)

A la Fundació iBit, el programari lliure és un element essencial en el seu dia a dia. No només en els seus desenvolupaments i projectes (més, més i més) o en el seu funcionament intern (més i més), sinó també perquè pensam que el programari lliure implica una oportunitat magnífica per augmentar la competitivitat de les empreses en general i de les PIMEs de les Illes en particular.

Aquesta competitivitat no és només de caire purament de reducció de costos (gran part del programari lliure no té costos de llicències, entre altres avantatges econòmics), sinó també a l’àmbit de les capacitats i prestacions, ja que amb tota l’oferta de programari existent es posa a l’abast de les PIMEs unes solucions empresarials molt potents.

A més, emprar programari lliure implica una llibertat i una flexibilitat molt important per les PIMEs, ja que no depenen de les decisions privades d’un tercer  i pot aconseguir modificacions i adaptacions personalitzades a les seves necessitats ja que té disponible el codi font.

Per això, a la Fundació iBit tenim un projecte denominat “Cicle de formació de solucions Open Source per a PIMEs”, amb el que feim difusió i formació de les aplicacions de programari lliure més importants i útils per a les PIMEs. Amb això pretenem donar a conèixer les possibilitats que el programari lliure ofereix a les petites i mitjanes empreses i afavorir la seva utilització i adopció per part d’aquestes, contribuint a afavorir la reducció de costos en els seus sistemes TIC i l’ampliació de les prestacions que tenen al seu abast.

Actualment hem realitzat una sèrie de ponències divulgatives, amb temàtiques diverses que inclouen el negoci del programari lliure, eines lliures de gestió empresarial, el programari lliure a l’àmbit turístic, migracions, eines col·laboratives, entre d’altres sempre relacionades amb el programari lliure dins l’àmbit PIME.

En properes entrades aprofundirem més en les temàtiques tractades i donarem una visió del futur d’aquest projecte.

Share

3 comments to Cicle de formació de solucions Open Source per a PIMEs: el programari lliure més a prop de la petita empresa