Visita delegació d’Ecuador a la Fundació iBit

El passat dimarts 4 d’octubre la Fundació iBit va rebre una delegació d’Ecuador procedent del municipi de Playas, pròxim a Guayaquil, interessats en coneixer els projectes que desenvolupa l’iBit. Es van fer presentacions dels projectes més representatius de cada àrea de treball amb iniciatives TIC aplicades a temes de turisme, salut, administració electrònica, empreses i ciutadania. Amb aquesta informació es poden obrir noves línies de col·laboració amb aquesta regió de l’Ecuador que contribueixin al seu desenvolupament econòmic i local.

En aquest sentit el Govern de les Illes Balears, mitjançant l’Agència de Cooperació Internacional, dona suport al municipi de Playas en les tasques de planificació multilateral, canalitzant les possibles col·laboracions en l’àmbit de la innovació tecnològica cap a la Fundació iBit.

La visita institucional s’emmarca dintre del programa ART “Articulación de Redes Territoriales”, impulsat pel PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament) i l’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament), amb el qual se cerca posar un marc d’iniciatives d’aliances innovadores per al desenvolupament regional i local. 

En el programa ART, que se centra en la regió d’Amèrica Llatina (en particular Colòmbia, Ecuador, Guatemala i Uruguay, entre d’altres) hi participen 7 províncies d’Ecuador i el municipi pilot de Playas. La iniciativa promou un nou tipus de multilateralisme, en el qual el sistema de les Nacions Unides treballa amb els governs afavorint la participació activa de les comunitats locals i dels actors socials del Sud i del Nord, de manera que els diversos actors nacionals i internacionals puguin contribuir al desenvolupament humà del país coordinadament i complementàriament.

 

Share

Comentaris tancats.