Donant una empenta a la XarxaBit

En ocasions com aquesta té un particular valor l’expressió “més val tard que mai”. Aquest mes de novembre els Ajuntament d’Algaida, Campos, Esporles, Palma i Porreres han renovat el conveni amb la Fundació iBit per a la continuïtat dels telecentres d’aquests municipis. Es tracta d’un conveni curt en durada (estarà en vigor fins a finals de l’any 2011) però d’un important valor per a seguir impulsant la Societat de la Informació als municipis mallorquins.

Sovint la burocràcia, sobretot quan hi intervenen diverses administracions, fa que els tràmits senzills s’allarguin en el temps i ens trobam situacions com aquesta. Hom podria pensar que aquest fet ha representat un inconvenient per als ciutadans i ciutadanes usuaris dels telecentres; en canvi ha estat una demostració que els telecentres continuen vius fins i tot quan la burocràcia posa pegues.

Durant tot l’any 2011 els 5 telecentres de Mallorca han continuat oberts i operatius, però encara més, el manteniment, el suport tècnic i els tallers de formació s’han continuat fent encara que el marc formal no estàs del tot clar.

Les distintes administracions, la Fundació iBit per una part i els Ajuntaments per l’altra, han continuat amb les seves obligacions envers els telecentres per oferir el millor servei a la ciutadania, per que tothom pogués accedir a les TIC des dels telecentres, comunicar-se, aprendre i conèixer gent en un espai públic, gratuït i obert a tothom.

Tot apunta que el 2012 serà un any prosper per a la Xarxa de Telecentres. Tots els petits obstacles s’hauran superat abans d’acabar el 2011 i començarem l’any amb els telecentres en ple funcionament i, qui sap, si amb algun de nou…

El Director General de la DGIDT, Antoni Mateos, amb els Batles dels Municipis

Share

Comentaris tancats.