Impulsant l’adopció del catàleg de procediments

Ja vos hem contat que des de l’OTAE hem desenvolupat un catàleg de procediments tipus per tal que els ajuntaments puguin adaptar-lo a les seves particularitats i així no haver de partir des de zero ja que hi ha molta informació que es repeteix, per tant aquí posam en pràctica una de les polítiques bàsiques del Pla ANIBAL: reutilitzar per ser més eficients.

Ara amb la col·laboració de la FELIB, hem iniciat 4 sessions de difusió per tal d’impulsar l’adopció del catàleg entre els ajuntaments de les Illes Balears. Dues d’aquestes sessions ja s’han executat, varen ser els dies 16 i 23 de novembre, mentre que les properes seran el dimecres dia 30 de novembre i el dijous dia 15 de desembre a les 10:00 a la seu de la FELIB. Per tant els ajuntaments que no hi heu assistit encara vos podeu inscriure a una de les sessions que queden per executar.

Durant les sessions explicam el marc legal que afecta al catàleg de procediments i veim que per normativa estem obligats a realitzar-lo i publicar-lo. De totes maneres hi ha altres raons que s’han de tenir en compte com poden ser el servei al ciutadà o la potència que té aquesta eina per tal de formalitzar la feina que es fa a dins la institució, el que després ens permetrà escometre projectes d’administració electrònica més ambiciosos amb més garanties. Evidentment, es mostra el catàleg de procediments tipus i es veu l’eina ROLSAC que ens permetrà gestionar-ho, així com la integració de ROLSAC amb el repositori multiadministratiu. A més es mostren els casos d’èxit de Santa Margalida i Campos que han publicat el seu catàleg a partir del catàleg tipus emprant ROLSAC.

El fet de fer quatre sessions fa que els grups siguin petits i els participants s’animin a debatre els pros, contres, problemes i solucions de realitzar el catàleg, les aportacions són molt positives i interessants. A hores d’ara, podem destacar que el principal problema que es planteja és, com era d’esperar, la gestió del canvi. És a dir, com es pot organitzar la tasca per tal de que els treballadors s’hi impliquin i arribi a bon port. En aquest cas la nostra recomanació sempre és la mateixa es necessita lideratge polític per una banda i trobar una “illa d’excel·lència” per altra.  Vull dir, que la tasca la mani un alt càrrec i ho faci al cap de departament que tengui la il·lusió i la capacitat per publicar els procediments de la seva àrea de gestió, la resta vendrà sol… A veure si en breu podem anar anunciant ajuntaments que amb adaptant el catàleg assoleixen el nivell 1 (informació) i 2 (descàrrega de formularis) de l’administració electrònica.

Share

Comentaris tancats.