Per què enviam el butlletí L'iBit al dia?

Des del mes d’octubre d’aquest any la Fundació iBit elabora i envia mensualment el butlletí de notícies “L’iBit al dia”. Es tracta d’una eina de comunicació que consideram molt útil per què suposa un fluxe de trànsit cap al nostre blog i la web i la possibilitat d’augmentar-ne les visites i fidelitzar els lectors. D’aquesta manera hem diferenciat les accions de difusió que atreuen visitants o busquen incentivar les visites d’aquelles que simplement doten de continguts el nostre web i blog. Es podria dir que unes són actives i les altres passives i que ambdues són necessàries i es complementen.

A banda de suposar un augment del nombre de visites a les nostres pàgines, el butlletí pretén també mantenir al dia el públic interessat en els projectes i activitats d’innovació tecnològica que feim des de l’iBit i així mantenir el seu interès.

En un context on qualsevol de nosaltres està infoxicat* i un butlletí és fàcilment considerable spam, és molt important oferir un butlletí amb continguts i formats diversificats i amb una distribució a un públic interessat. Per això, la informació qua apareix al butlletí mensual no només es proposa parlar de les diferents àrees de l’iBit (salut, sistemes, cibersocietat, turisme i administració digital) sinó que a més ho faci en diferents formats (entrevistes en vídeo, notícies amb text i imatges, presentacions de jornades, publicacions digitals, etc). Així, intentam cobrir el màxim possible l’interès del lector. Els tipus de titulars que apareixen al butlletí s’intenten formular amb la intenció de provocar curiositat i conduir la lectura completa al blog o web. A més, es recul la informació més rellevant, el que és notícia i el que ho pot arribar a ser.

Pel que fa a la distribució, disposam d’una base de dades que formen els destinataris del butlletí format per persones qBanner subscripció butlletí iBit al diaue han participat en alguna ocasió d’alguna de les nostres activitats i d’altres que han decidit rebre el butlletí voluntàriament.

A més a més, el butlletí s’envia no només per correu electrònic sinó també és publicat al blog, de manera que es pot visualitzar l’arxiu de tots els butlletins en qualsevol moment.

La difusió de cada butlletí es fa a través de les xarxes socials (Twitter i Facebook) mitjançant diferents entrades que comuniquen o bé el butlletí sencer o bé algunes parts del mateix. Així, es pretén aconseguir viralitat, és a dir, que els lectors retuitegin, mencionin i comparteixin el contingut entre els seus contactes.

Per més informació sobre el software que empram per a l’enviament de l’iBit al dia vegeu el post de Sistemes El phpList com a eina per al nostre Butlletí l’iBit al dia.

*Infoxicació (Information Overload): segons la deficinició d’Alfons Cornella “és la situació d’excés informacional, d’intoxicació informacional, en la qual tens més informació per processar de la que humanament pots, i, com a conseqüència, sorgeix l’ansietat, cosa que s’ha denominat tècnicament information fatigue syndrome.”

Share

Comentaris tancats.