Cursos d’alfabetització digital, desenvolupament econòmic i participació socio-política

Durant aquests darrers tres mesos des de la fundació iBit, hem estat realitzat tallers d’alfabetització digital i de difusió d’eines i aplicacions TIC entre diferents col·lectius socials en els que es vol incidir de manera estratègica amb accions formatives. Els objectius són; millorar la competitivitat de les pimes, fomentar el desenvolupament econòmic, i promoure la inclusió social dels grups en risc de quedar en l’escletxa digital.

Com a reconeixement al seu esforç, aquest dimarts 20 de desembre, el director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antoni Mateos, acompanyat del vicepresident executiu de la Fundació iBit, Miquel Bernat, i el vicerrector de Tecnologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Llorenç Valverde i juntament amb representants dels ajuntaments i associacions participants, fan lliurament dels diplomes als alumnes d’aquests cursos en els que han participat 244 persones.

Les accions formatives que han realitzat els usuaris dels telecentres de la XarxaBit a Esporles, Campos, Eivissa i Palma, estan destinades a pimes i ciutadania. I tots aquests cursos d’iniciació a Internet, Ofimàtica, ús d’eines com Skype, eines Google, maquetació web, teletreball, ús segur i responsable d’Internet, eines per apropar els serveis d’administració electrònica als ciutadans o ús de dispositius mòbils amb sistema operatiu Android també es poden realitzar en qualsevol moment a la plataforma de formació de XarxaBit.

Al telecentre d’ASPAYM i amb col·laboració de les associacions ASPAYM i ABDEM, també s’han realitzat tallers presencials d’alfabetització digital destinats al col·lectiu de persones amb discapacitat, que han suposat un total de 120 hores de formació, per a una vintena de persones sense coneixements previs en matèria de noves tecnologies. Arran d’aquests tallers vam gravar una breu entrevista amb Maties Bosch, que podeu veure a través d’aquest link.

A l’iBit, treballam amb projectes de alfabetització digital i de formació TIC, conscents de que l’ús de les TIC a l’àmbit global suposa, alhora, l’oportunitat d’evolucionar les nostres societats gràcies a la conformació d’un pensament o intel·ligència global, i el risc d’incrementar diferencies entre regions o grups socials que quedin exclosos de l’ús d’aquestes tecnologies.

Share

Comentaris tancats.