Us presentam al Dr.TIC

El Dr. TIC és un servei d’orientació a les empreses en matèria d’implantació de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

La idea d’aquest servei va néixer arran d’una reunió amb diferents agents empresarials per debatre els resultats de l’estudi Les TIC a la pime balear, on va sorgir la necessitat de realitzar un acompanyament personalitzat a les empreses en quant a la implantació de les TIC en els seus negocis. I aquesta iniciativa s’ha desenvolupat dins el projecte sodiLAB, concretament amb la materialització del Dr. TIC.

Abans de posar en marxa el Dr. TIC vam parlar amb diferents associacions i organismes que ja donen serveis d’assessoria empresarial, fiscal i laboral i els vàrem demanar si oferien assessorament tecnològic. En poques ocasions la resposta va ser afirmativa i vàrem veure interessant que des de la Fundació iBit, aprofitant la nostra trajectòria en l’àmbit de les TIC, es pogués oferir aquest servei, que també es podrà oferir a través de les entitats que tradicionament ja assessoren a les empreses.

El Dr. TIC no implanta tecnologia en les empreses, el que fa és diagnosticar l’estat de l’ús de la tecnologia en aquestes que així li sol·licitin. Per això posa a la seva disposició un test d’autoavaluació des d’on l’empresa pot saber d’una forma senzilla i immediata quin és el seu diagnòstic i obtenir així una sèrie de prescripcions per millorar la seva salut TIC. Les prescripcions poden ser en forma de píndoles formatives o de recursos que pot consultar. Així, per exemple, si es tracta d’una empresa que no té web se li indica com pot sol·licitar un pressupost a una empresa TIC i quins elements ha de tenir en compte alhora de decidir com ha de ser la seva web perquè l’empresa proveïdora li pugui fer una proposta i un pressupost ajustat a les seves necessitats.

Els principals tractaments que obtendrà l’empresa seran sobre els següents indicadors TIC: Internet, correu electrònic, pàgines web, eines de gestió del negoci, comerç electrònic, banca electrònica, comunicació i publicitat a través d’Internet, formació en TIC, interacció amb l’administració pública, factura electrònica, teletreball o seguretat digital, entre d’altres.

Si l’empresari o emprenedor té dubtes després de la prescripció automàtica una vegada realitzat el test es pot posar directament en contacte amb el Dr. TIC a través del formulari de consulta, o bé a través de les xarxes socials, per telèfon o presencialment amb cita prèvia, qui l’atendrà molt amablament en les formes i horaris de consulta. Totes les consultes generades al Dr. TIC es publicaran de forma anònima en la secció de FAQs de la web del Dr.TIC. D’aquesta manera, el coneixement adquirit podrà ser reutilitzat de forma més ràpida per altres empreses que es trobin en un estat tecnològicament parlant similar, per intentar que no quedi crònic.

Pensam que aquesta iniciativa va en la línia amb el que es vol potenciar a la Llei de l’Emprenedor perquè les empreses siguin més competitives.

Finalment, dir que l’àmbit territorial d’aquesta iniciativa comprèn la comunitat de les Illes Balears i el seu finançament prové de la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic del Govern de les Illes Balears.

Share

Comentaris tancats.