En Bit i En Net, En Josomid i el Dr. TIC, per difondre l’ús de les TIC

Des de la seva creació un dels objectius de la Fundació iBit ha estat difondre i sensibilitzar sobre l’ús de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC). No es pot promocionar una tecnologia si no se sap quin ús previ en fa la societat. Per això és important primer analitzar els indicadors i després preparar accions per millorar aquests indicadors. A vegades allò que es vol alertar o reflexionar ni tan sols està reflectit a les estadístiques per ser molt novedós i encara no se sap quines conseqüències pot tenir sobre la societat els usos de les tecnologies. Per això cal estar atent a les tendències i analitzar com es pot difondre a la societat. Per fer difusió, al llarg dels anys, hem personificat uns personatges a través de diferents projectes.

En Bit i en Net t'apropen a Internet

En Bit i en Net t'apropen a Internet. Personatges de l'estand de l'iBit a la Fira de la Ciència de l'any 2002

En Josomid reflexiona sobre la identitat digital

En Josomid va ser l'amfitrió de l'exposició "Identitat Digital: I tu, qui ets a Internet? (2008-2009)

Dr. TIC

Dr. TIC. Realitza diagnòstics tecnològics i prescriu formació i tecnologia a partir de l'any 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fent memòria històrica trobam En Bit i En Net, arxivats a la màquina del temps d’Internet, www.archive.org. En Bit i En Net van ser dos personatges creats a l’iBit que van acostar les TIC als participants a la Fira de la Ciència de l’any 2002. Van ensenyar als visitants a crear pàgines web, a fer cerques acurades i a comunicar-se per videoconferència. Amb els anys aquestes competències, pels qui estan connectats, s’han anat superant.

L’any 2008 amb l’avanç popular de la Web 2.0. molta gent començava a publicar informació personal a través de blogs i xarxes socials, sense aturar-se a pensar que implicava això en la seva imatge digital. Amb això va néixer en Josomid, per reflexionar sobre la identitat digital. Avui en dia ja hi ha molts de professionals que tracten el tema de la identitat i la reputació digital.

L’any 2010 vam revisar els indicadors i ens vam adonar que moltes empreses estaven connectades però no feien un ús intensiu de les TIC, en definitiva que no els hi treien tot el profit. En una reunió amb diferents entitats vam arribar a la conclusió que era important una atenció personalitzada. Així va néixer el Dr. TIC, un servei que es dedica a diagnosticar pimes, autònoms i emprenedors i a oferir-li un tractament tecnològic per a que pugui ser més competitiu. El Dr. TIC va ser presentat dilluns dia 5 de març i ja ha rebut les primeres consultes sobre tecnologies per montar una plataforma d’e-learning, com funcionen els micropagaments de pay-pal, o quin tipus de servidor pot contractar una pime de Balears.

Així com evoluciona la tecnologia i els seus usos les oportunitats i els dubtes per implantar-les en els negocis s’estenen. Al departament de cibersocietat juntament amb el de sistemes de la Fundació iBit, volem ajudar al sector empresarial a que fassin un ús òptim de les TIC per ser més competitius i no quedar-se desfassats.

Aprofita per fer un test d’autoavaluació sobre l’estat de salut tecnològic de la teva empresa i demanar-li al Dr.TIC (drtic@ibit.org) tot el que t’agradaria saber per incorporar les noves tecnologies en el teu dia a dia.

Share

Comentaris tancats.