Projectes amb la UOC

Ja fa anys que la Fundació iBit participa en projectes amb la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). La UOC està constantment innovant en els sistemes de publicació de continguts digitals i en eines que ajudin a personal docent i a alumnat en el procés d’ensenyament i aprenentatge electrònic.

En algun dels projectes, formats per diferents consorcis, l’iBit hi ha participat com a “tester” de les aplicacions i en altres en tasques més tècniques i de lideratge.

En aquest tipus de projectes l’iBit aprèn i pot aplicar els resultats en altres projectes. En alguns fins i tot l’iBit ha ajudat a que la tecnologia desenvolupada sigui adoptada per altres entitats de les Illes Balears.

La col·laboració amb la UOC es remet a l’any 2005 amb el projecte Anota liderat per la Fundació iBit. A partir d’aquí l’iBit va començar a participar en projectes liderats per altres empreses on també hi participava la UOC com el projecte Amedida (2005) i el projecte Competent (2007). En aquests moments estam treballant en el projecte edit@, un sistema per a la interoperabilitat de continguts multiplataforma.

Els resultats del projecte Competent van ser significatius perquè la Xarxa Infojove de les Illes Balears, qui també formava part del consorci, va adoptar la tecnologia desenvolupada en el projecte i la va aplicar al seu propi Campus Virtual.

En el pilot del projecte edit@ provarem de transformar continguts de forma automàtica per a que es puguin veure igual de bé en diferents dispositius com web, tdi, mòbil i e-book. Una vegada provada la tecnologia en el pilot difondrem el seu ús a diferents entorns de les Illes Balears.

Captura de pantalla del projecte edit@

Podeu trobar la documentació sobre els avanços del projecte edit@ a “sourceforge”.

Tots aquests projectes tenen punts en comú: anotar i transformar continguts per millorar la indexació i la visibilitat a través de diferents dispositius facilitant-ne l’edició i la gestió.

L’àrea de cibersocietat de la Fundació iBit, formada per persones no necessàriament tècniques informàtiques, sempre està disposada a provar noves eines i maneres de fer feina per gestionar i publicar continguts digitals i veure com es poden adoptar en diferents sectors. Per això li interessa participar en projectes on poguem definir requisits i provar les eines desenvolupades, per després poder-les prescriure en diferents entorns, i si són de codi obert, encara millor.

A part d’aquests projectes l’àrea de salut de l’iBit també col. labora amb la UOC aportant un professor expert en l’àrea de telemedicina en el postgrau de telemedicina.

Share

1 comment to Projectes amb la UOC