IV Jornada Administració Electrònica

El passat divendres dia 27 d’abril va tenir lloc la IV Jornada d’Administració Electrònica que organitza la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic (DGIDT). L’esdeveniment es va fer a l’auditori del Parc Bit i va ser un èxit de participació, de fet es varen tancar les inscripcions una setmana abans ja que s’havia completat l’aforament.

La jornada es va estructurar en tres grans blocs:

  • El primer es varen explicar els avanços que s’han fet en matèria d’administració electrònica al Govern de les Illes Balears. Així, es va donar compte dels desenvolupaments que s’estan realitzant als productes que conformen la plataforma tecnològica, així com alguns exemples d’ús com és la implantació dels expedients sancionadors amb HELIUM o l’acarament electrònica que combina el REGWEB i IBKEY. També es va insistir en la necessitat de la simplificació administrativa i es va explicar el nou BOIB digital que s’està preparant.
  • El segon bloc es va centrar amb el projecte ANIBAL. Aquest bloc va servir per tal de donar a conèixer la situació actual del projecte. Bàsicament es va parlar del desplegament de la plataforma tecnològica del Pla ANIBAL i de les actuals línies de feina que tenim a l’OTAE. Després es varen mostrar dos projectes concrets, es va tractar de la extranet municipal del Consell de Mallorca i del projecte de l’Ajuntament de Campos on es va presentar el vídeo promocional del projecte,
  • Finalment el tercer bloc estava format per dues intervencions genèriques. La primera titulada “Principals reptes de l’administració electrònica” va ser realitzada per el Sr. José María Pina, mentre que la segona  “Open Government i seu electrònica al País Basc” la va realitzar Sr. Alberto Ortiz de Zárate, Director d’Atenció a la Ciutadania en el Govern Basc.

Com a conclusions a la jornada destacaria que es va insistir molt en el tema de la simplificació administrativa i la col·laboració. És a dir per tal de desenvolupar l’administració electrònica és necessari en primer lloc intentar fer les coses senzilles i en segon lloc col·laborar tots ja sigui dins una pròpia administració on és cabdal l’enteniment de les  àrees TIC amb àrees jurídiques i de negoci (cada una amb el seu llenguatge); com la col·laboració entre les diferents administracions.

Finalment, destacar que les sessions es poden veure en vídeo diferit i es podran descarregar les presentacions realitzades al web de la jornada de la DGIDT.

Share

Comentaris tancats.