Un dia d’internet per a l’alfabetització digital de les empreses

El Dia d’Internet 2012 del passat 17 de maig ha esdevingut un esdeveniment especial per a la Fundació iBit. Enguany, el nostre públic objectiu eren les empreses de sectors tradicionals que encara no estan prou conectades a Internet i que per tant es poden trobar excloses digitalment. Per això, vàrem aconseguir ajuntar-los amb empreses tecnològiques que sí els poden ajudar en la seva tasca d’implantació de les TIC. Un total de 55 persones s’apuntaren a la Jornada de Professionals pràcTICs, així és el nom que ha rebut l’activitat d’aquest any.

Vàrem comptar amb un espai insòlit i ben especial: la clastra de les Cases de Son Espanyol del Parc Bit. Tot plegat era un lloc molt agradable per conversar, establir nous contactes i escoltar experiències d’empreses que han tengut èxit amb les tecnologies. Per tant, l’objectiu de ser un punt de trobada d’empreses tecnològiques amb empreses no tecnològiques que necessiten incorporar les TIC i fer-ne un ús més profitós es pot dir que es va complir.

La taula rodona va ser l’activitat inaugural de la jornada i va tenir lloc en una sala de premsa ben plena. De les quatre intervencions dels ponents en destacam el següent:

  • Rotulowcost és una empresa d’un sol treballador, Pep Llabrés (@Rotulowcost), que pot vendre arreu d’Espanya gràcies al comerç electrònic i a la difusió que aconsegueix amb la publicitat a baix cost través de la xarxa. Internet li ha permès reduir el preu de venda dels seus productes gràcies a la reducció de costos, per exemple en personal.
  • Juan Salvador Sánchez (@savermsx) ens donà una visió molt bona de les xarxes socials i destacant el fet que “estar por estar no sirve de nada” i “las redes sociales han llegado para quedarse”. Juansa destacà la necessitat que les xarxes socials aportin utilitat i servei als usuaris. Així, posà dos bons exemples: un de @gallinablanca i l’altre del cercador de viatges @trabber_ofertas.
  • Asier de la Fuente i Diana Vilanueva donaren una visió de les seves empreses molt propera i remarcaren en tot moment la importàcnia de l’ajut que els ha suposat Internet i la tecnologia. Vegeu el post “Ja tenim els guanyadors del concurs Cercam Professionals pràcTICs”.

A continuació, una mostra d’empreses expositores ben diversa va poder oferir assessorament en diferents àrees tecnològiques com la formació, el software, la signatura i factura electrònica, els telèfons mòbils intel·ligents, connexió a Internet, etc. Vegeu aquí el recull de totes les activitats i serveis que oferiren les empreses expositores.

Per acabar, el següent storify de la jornada vos pot ajudar a traslladar-vos a dijous passat, a llegir les impressions d’alguns dels assistents, a poder veure les fotografies i a consultar les presentacions dels ponents de la taula rodona:

Storify Jornada de Professionals pràcTICs

Share

Comentaris tancats.