L’OBSI presenta la monografia Teletreball

Divendres passat es celebrava el Dia de l’oficina a casa i la Fundació iBit s’hi va voler sumar amb la presentació de la monografia Teletreball, quan el treball deixa de ser a un lloc. Aquesta és una activitat organitzada per MICTT, amb la intenció de fomentar el progrés tecnològic, la responsabilitat social i la cura del medi ambient.

En aquest marc, l‘OBSI va donar a conèixer la monografia número 6 en una presentació en línia a través de la plataforma Live Meeting. Miquel Bernat, vicepresident de la Fundació iBit, fou l’encarregat d’encetar l’acte de presentació i després, Jorge Morell, autor de la publicació, va fer-ne un breu resum. El teletreball, va dir, és considerat com l’activitat professional ubicada a un lloc diferent de l’oficina i que, en la majoria d’ocasions, implica la utilització intensiva de les tecnologies de la informació i la comunicació.

La publicació sencera, que es pot descarregar al web de l’OBSI, fa un anàlisi exhaustiu del concepte de teletreball, dels aspectes legals, dels avenços i dels desafiaments, fa un repàs històric a la seva implantació i una proposta metodològica per posar-lo en pràctica, etc. El que més m’ha cridat l’atenció, però, és el nombre d’avantatges que representa no només per l’empresari i pel treballador, sinó també per la societat en general.

Aquí teniu algunes d’elles:

  • Per l’empresari: guanyar espai i estalviar despeses relacionades amb els immobles, augment de la productivitat, reducció de l’absentisme laboral i costos sanitaris relacionats, etc.
  • Pel treballador: reducció de l’estrès, més concentració i productivitat, reducció de despeses (benzina, transport públic, aparcament, roba, …), millora de la conciliació laboral-familiar, etc.
  • Per la societat: reducció de les congestions de trànsit, disminució de la pol·lució, reducció d’accidents de trànsit, empenta econòmica a les empreses situades en àrees rurals o perifèriques, etc.

A la monografia trobem també un full de ruta per implantar un programa de teletreball en una empresa, i segons el qual són necessaris tres requeriments:

  • El suport i compromís del màxim responsable de l’organització o empresa.
  • El caràcter voluntari que el teletreball ha de tenir per a tots els implicats.
  • La flexibilitat i la confiança entre el teletreballador, el seu responsable i la resta de treballadors.

I una frase que resumeix molt bé el què és el teletreball i que és una de les preferides per l’autor, la va dir Jack Nilles al voltant dels anys setanta: «En la societat de la informació ha de ser el treball el que transiti per les xarxes virtuals i no els treballadors per les xarxes de carreteres.» Aquesta és la primera vegada que l’OBSI edita també una publicació en format .ibooks, que també es pot descarregar des del mateix web.

 

Share

Comentaris tancats.