Dr.TIC: Feim balanç

Aquest mes la iniciativa Dr.TIC compleix 6 mesos des de la seva posada en marxa el passat mes de març. Fent un breu balanç, d’ençà llavors s’han format a uns 210 empresaris i emprenedors, s’han atès més de 25 consultes específiques sobre temes relacionats amb  indicadors de les TIC i s’han formalitzat 5 convenis de col·laboració amb entitats a nivell regional per tal d’arribar a més usuaris objectiu.

En aquest punt, i aprofitant el període estival, hem fet una petita aturada per analitzar iniciatives similars a la nostra que es duen a terme a altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol que ens puguin servir com a font d’inspiració per a innovar i proposar noves accions per al Dr.TIC. Les conclusions que hem extret d’aquest anàlisi han estat les següents:

  • Pràcticament totes les comunitats autònomes aposten per alfabetitzar a les seves empreses en l’ús i aprofitament de les tecnologies de la informació i les comunicacions.

  • La gran majoria de les comunitats organitza accions formatives relacionades amb les TIC adreçades a empreses i emprenedors, presten assessorament tecnològic personalitzat i ofereixen informació sobre línies de finançament de les TIC a les empreses.

  • Una minoria de les comunitats autònomes posa a l’abast de les empreses i emprenedors un diagnòstic tecnològic per ajudar a les empreses a definir quin és el seu perfil digital i com el poden millorar.

Ens han cridat l’atenció una sèrie d’iniciatives nacionals de capacitació d’empreses pel seu caràcter innovador que aprofitam per comentar en aquesta entrada. Per exemple, els Centros Demostradores TIC, que des de l’any 2009 el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme impulsa a través de Red.es i en coordinació amb les comunitats autònomes.  Entre els objectius d’aquests centres es troba el d’assessorar i capacitar tecnològicament a les pimes de les regions on s’ubiquen. Actualment són 8 els centres demostradors que estan en marxa a les comunitats autònomes d’Andalusia, Galicia, Extremadura, Castella la Manxa i Aragó.

També ens ha agradat la forma en què presenten els casos pràctics del Programa Emprendedores de Castella i Lleó. Es tracta de vídeos classificats per sectors que tracten exemples de negocis que poden servir de mostra a altres empreses de la mateixa àrea d’activitat. 

Share

Comentaris tancats.