Nova empenta a ProgramariBIT …

Ara que vivim en un moment de crisis i penúries econòmiques és quan l’enginy i els canvis de mentalitat ens poden ajudar més. Dins d’aquest entorn presentam el nou ProgramariBIT.

El projecte va néixer en el 2008 dins del marc del Plan Avanza amb l’objectiu de promocionar l’opensource dins de les pimes. Aprofitant aquest bagatge ara s’ha volgut donar una passa més i difondre nous continguts i noves funcionalitats a altres col·lectius i des d’una perceptiva diferent. Es vol apostar per donar solucions opensource als usuaris domèstics, als nous emprenedors i a les empreses que vulguin estalviar recursos.

La nova versió de ProgramariBIT vol fer arribar l’experiència i coneixements de l’àrea de Sistemes mitjançant un nou catàleg d’aplicacions lliures. No es tracta de donar un llistat de solucions si no d’anar més enllà i difondre les solucions utilitzades i que han donat bon resultat. En definitiva, respondre a les preguntes “Com puc fer-ho en codi lliure ?” i “Quina aplicació puc utilitzar ? “Logo ProgramariBIT

Així, per a cada aplicació del catàleg s’ha fet una descripció de les seves característiques, s’ha classificat segons si l’aplicació és d’ús empresarial o domèstic, el tipus de sistema operatiu en que treballa, la llicència que utilitza, si hi ha empreses informàtiques que proporcionen un suport professional, i la web on es pot localitzar. A més, les aplicacions estan classificades per categories per tal de facilitar-ne la seva cerca. Destacar del catàleg que algunes aplicacions disposen d’apunts. Aquests són notes que hem anat escrivint l’equip del projecte per a ajudar amb la seva instal·lació, configuració i per explicar les nostres experiències amb aquestes aplicacions.

Apart del catàleg la nova web disposa d’un espai de notícies. Aquest apartat es vol dedicar principalment a difondre noticies sobre el software lliure. I més concretament sobre les iniciatives i aplicacions que es realitzen a les Balears per tal de promocionar les persones i empreses que treballen en aquest sector de la informàtica.

El projecte es completa amb un apartat dedicat als desenvolupaments, activitats i projectes que es  fan amb codi lliure dins la nostra organització. Dins d’aquest espai es vol donar a conèixer les  aplicacions que han estat creades per la Fundació i que algunes d’elles poden ser provades de manera online o descarregades per a una futura instal·lació.

Esperam que aquest nous continguts siguin de profit per empreses, emprenedors i persones que vulguin treballar amb les TIC opensource. I vos convidam a participar a la web escrivint comentaris al catàleg i a les noticies publicades. Si necessitau algun consell en la matèria a la web hi ha un formulari de contacte i també ens podeu  seguir  al Twitter @ProgramariBit.

Vos hi esperam !!

Share

Comentaris tancats.