Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012

Avui es presenta, a Madrid, la tretzena edició de “La sociedad de la Información en España 2012”, informe anual que la Fundación Telefónica publica any rere any i que recull els principals indicadors, dades i canvis en el sector de les TIC. Aquest informe inclou la pròpia visió de cada una de les Comunitats Autònomes, amb les quals col·labora per dur a terme el darrer capítol de l’informe.

Ja fa uns anys que l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) s’encarrega de redactar el capítol que fa referència a les Illes Balears, on es presenten les dades en quant a implantació de TIC a la nostra Comunitat i els projectes més destacats en aquesta matèria.

Respecte les dades d’aquest passat 2012 voldria destacar:

Ciutadania. Consolidació de la tendència ascendent des del 2008; ja són un 73.9% els ciutadans amb connexió a Internet. L’utilitzen sobretot per consultar el correu electrònic, cercar informació i per llegir notícies a diaris o revistes. Un 24% hi ha fet compres durant els darrers 3 mesos, la majoria, han comprat serveis per a viatges (bitllets de transport, lloguer de cotxes, …).

Empresa. Les empreses amb més de 10 treballadors de les Illes tenen una bona implantació, amb un 98.8% d’empreses amb Internet i també amb correu electrònic; el 74,2% tenen web. Les empreses amb menys de 10 treballadors presenten una realitat ben diferent. Només el 65.5% té Internet, el 65% té correu electrònic i el 32.2% pàgina web.

Administració. L’ús de l’administració electrònica segueix estant més extès  entre les empreses que entre la ciutadania. Així, la majoria de les empreses (67.9%) han obtingut informació de les webs de l’Administració, enfront al 48,8 % dels ciutadans.

A la presentació d’avui hi assisteixen Víctor Calvo-Sotelo, Secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, César Alierta, President de Telefónica y Javier Nadal, Vicepresident Executiu de Fundación Telefónica.

Podeu seguir l’acte de presentació mitjançant streaming a partir de les 11 hores a l’enllaç http://espacio.fundaciontelefonica.com/sociedad-de-la-informacion-2012/ així com a Twitter mitjançant el hashtag #SIE12

Share

Comentaris tancats.