BACCON, les comunicacions i les infraestructures de l’iBit

Les comunicacions i les infraestructures d’una empresa són uns factors molt importants per a permetre l’activitat diària de l’organització. Darrerament a l’iBit ens hem trobat amb noves activitats i noves ubicacions de treball que han necessitat de variacions significatives en aquests apartats, i des de l’àrea de Sistemes hem atacat el problema mitjançant un projecte intern, anomenat BACCON.

Mitjançant aquest projecte s’ha dotat a l’iBit de les infraestructures i comunicacions necessàries per tal de disposar d’un sistema de còpies de seguretat de contingència en remot; l’accés a la xarxa SARA del Govern Balear; i l’accés via LAN entre els dos edificis amb oficines de l’iBit dins del Parc Bit (els edificis Disset i Europa).

fibra òptica

imatge wikimedia commons

El projecte s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració i les infraestructures del Parc Bit, i de la DGTIC. S’ha instal·lat fibra òptica entre les dues oficines i l’edifici de comunicacions del Parc, on es disposa d’un rack propi de l’iBit, i de tots els elements de comunicacions necessaris per tal de connectar la nostra LAN amb la xarxa de la CAIB.

Amb aquestes infraestructures es permet seguir treballant amb les comanes de gestió i projectes relacionats amb el Govern Balear des de l’Àrea d’Administració Digital; i facilitar el treball a l’àrea de Turisme.

Aprofitant aquestes instal·lacions s’ha dotat a l’iBit d’un sistema de còpies de contingència per tal de poder recuperar l’activitat en casos especials, conjuntament amb tot un Pla de Contingències, i els plans d’emergències, respald o de recuperacions oportuns, els quals esperem no haver d’aplicar mai, però que sempre són imprescindibles.

Share

2 comments to BACCON, les comunicacions i les infraestructures de l’iBit