bannerbanner

Enllaços

banner

banner

banner

banner

banner

banner

banner

ACTIVITATS

Tweets

IBITorg

Flickr

INTO 2018

INTO 2018

INTO 2018

INTO 2018

Més fotografies

Ens hem mogut

A partir d’ara ens pots trobar a la nova url: blog.fundaciobit.org

Hi trobaràs tota la informació i les entrades antigues d’aquest mateix blog, que en breu serà desactivat.

Segueix-nos!

Share

Cercam empreses docents per formar part del nostre projecte

Dr.TIC

Dr.TIC

Si ets una empresa que treballa en l’aplicació de les noves tecnologies en altres empreses i vols donar-te a conèixer, et convidam a que formis part del nostre projecte.

Tenim una borsa oberta disponible per a aquelles empreses que treballeu en l’aplicació de les noves tecnologies en altres empreses i vulgueu participar com a docents de les píndoles formatives que impartim amb les entitats i ajuntaments que col·laboren amb nosaltres arreu de Balears. Les temàtiques de les píndoles són molt diverses, des del comerç electrònic, fins el màrqueting i la comunicació, passant per la factura electrònica, la signatura electrònica, el teletreball, les eines de gestió empresarial, la pàgina web, l’ús dels smartphones o la seguretat digital.

T’hi uneixes?

Per a més informació, no dubtis en contactar-nos a través de drtic@ibit.org o telefonar-nos al 971 17 72 97 demanant pel Dr.TIC.

Share

Els smartphones incrementen l’ús de les xarxes socials.

L’ús de les xarxes socials, en comptes d’estancar-se, segueix augmentant i l’ús dels smartphones juga un paper important en aquest increment. Segons les dades de l’INE 2012, a les Illes Balears gairebé 6 de cada 10 usuaris han utilitzat, durant els darrers 3 mesos, les xarxes socials per motius particulars i dels usuaris de smartphones, un 67,5% ha utilitzat les xarxes socials des dels seus dispositius.

Continua llegint ‘Els smartphones incrementen l’ús de les xarxes socials.’

Share

Els Dilluns dels emprenedors palmesans són en clau de TIC

Banner dels Dilluns TIC a PalmaActiva

Banner dels Dilluns TIC a PalmaActiva

Durant aquest 2013 el Dr.TIC continua endavant amb la seva missió: capacitar digitalment a emprenedors i empresaris de les Balears. Ja té sobre la taula el pla de treball per aquest any, sobre qual ha innovat amb iniciatives com els Dilluns TIC.

A partir del 28 de gener i durant gran part dels dilluns d’aquest primer semestre de l’any formarà a emprenedors de la ciutat de Palma en competències digitals. Aprendre a implementar i gestionar accions basades en codis QRs en l’àmbit empresarial, quines són les primeres passes que s’han de conèixer per a montar una tenda online o quins són els tràmits electrònics que un emprenedor ha de seguir per a constituir la seva empresa són algunes de les temàtiques que tenim a l’agenda.

Si ets emprenedor i vols millorar els teus coneixements digitals per a ser més productiu en el teu dia a dia i més competitiu, t’hi apuntes?

Share

Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012

Avui es presenta, a Madrid, la tretzena edició de “La sociedad de la Información en España 2012”, informe anual que la Fundación Telefónica publica any rere any i que recull els principals indicadors, dades i canvis en el sector de les TIC. Aquest informe inclou la pròpia visió de cada una de les Comunitats Autònomes, amb les quals col·labora per dur a terme el darrer capítol de l’informe.

Ja fa uns anys que l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) s’encarrega de redactar el capítol que fa referència a les Illes Balears, on es presenten les dades en quant a implantació de TIC a la nostra Comunitat i els projectes més destacats en aquesta matèria.

Continua llegint ‘Telefónica presenta La Sociedad de la Información en España 2012′

Share

La Fundació Bit vos desitja bon Nadal!

Postal de Nadal 2012

Share

Horizon 2020: cap a un nou Programa de Recerca i Innovació Europeu

 

El passat 10 de desembre vaig assisstir a la UIB a la xerrada informativa sobre el programa Horizon 2020.

La rectora de la UIB, Montserrat Casas, remarcà la necessitat de “pensar en Europa com a una oportunitat”, sobretot en aquests temps de retallades en la inversió de l’R+D, que dificulten més la tasca dels investigadors.

A continuació, Teresa Riera, membre del Parlament Europeu i ponent del Programa H2020, ens explicà les principals fites i dades a tenir en compte pels futurs projectes d’R+D+I: Una de les principals novetats és que per primer cop en un sol programa europeu s’uneixen R+D, i Innovació. Així, ja no es parlarà més de “Programes Marc”, sinó que tot s’inclou dins Horizon 2020, composat per l’antic 7è Programa Marc, el Programa Marc de Competitivitat i Innovació (CIP) i el nou EIT (European Institute of Innovation).

En aquests moments s’estan negociant els presuposts pel 2014-2020 de la UE, en els quals l’apartat d’R+D està previst que sigui l’únic que no disminueixi, essent la tercera política comunitària en volum econòmic, encara que no es sap encara quina xifra final s’aprovarà per part del Consell (entre 100.000 i 80.000 M€). Aquestes negociacions podrien concloure, si tot va bé, al juny de 2013, aprofitant la presidència irlandesa de la UE i la seva bona predisposició en matèria d’R+D. Continua llegint ‘Horizon 2020: cap a un nou Programa de Recerca i Innovació Europeu’

Share

Per molts d’anys Creative Commons!

La Creative Commons Corporation és una entitat sense ànim de lucre que entra en funcionament ara fa deu anys amb l’objectiu de oferir una alternativa al sistema de llicències establert fins al moment, el copyrigth, que reservava tots els drets a l’autor de l’obra.

Fins llavors, les obres podien tenir o no copyrigth. És a dir; o s’en tenien tots els drets o no s’en tenia cap. Això feia difícil tant per a l’autor de l’obra com per a tercers que la volguessin fer servir, deixar clar que era el que l’autor autoritzava a fer amb la seva obra. El copyright reservava tots els drets a l’autor sense permetre establir la possibilitat de copiar, distribuir o compartir l’obra, encara que aquesta sigui la voluntat del creador de la mateixa.

Continua llegint ‘Per molts d’anys Creative Commons!’

Share

El Dr. TIC llega a Ibiza, por fin!!!!

Después de haber formado a más de 300 alumnos en Mallorca, el Dr. TIC también abre consulta en Ibiza, gracias a un convenio de colaboración firmado ayer entre  el Ayuntamiento de Ibiza y la Fundación iBit.

 A partir de ahora el Dr. TIC impartirá cursos presenciales en la incubadora de empresas eCrea del Ayuntamiento de Ibiza.
 
- Soluciones practicas para la gestión de negocios, día 13 de Diciembre a las 10H
- Como crear un blog, día 17 de Enero 2013 a las 10H
- Herramientas para el control de la reputación on-line, día 31 de Enero 2013 a las 10H
 
Para inscribirse, contacte directamente la web del eCrea!
 
Y como ya sabéis, el Dr. TIC ofrece on-line,  de forma totalmente gratuita y a todas las PYMES de Balears, la posibilidad de hacer un diagnostico tecnológico on-line, así como realizar cualquier consulta referente al uso de tecnologías en su negocio.
 
Esperamos tener tanta participación en la Isla Blanca como estamos teniendo en Mallorca.
Share

El Govern mostra el seu interès en mantenir oberts els 10 telecentres d’Eivissa

El Director General de Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antonio Mateos, el Vicepresident de la Fundació iBit i els regidors dels ajuntaments d’Eivissa que tenen un telecentre de la XarxaBit s’han reunit per garantir la viabilitat del màxim nombre de PuntBit a l’illa.

Actualment Eivissa compta amb 10 telecentres ubicats a diferents indrets de l’illa i amb aquesta reunió el Govern de les Illes Balears ha mostrat la seva voluntat de mantenir-los oberts o en el seu defecte reubicar-los.

Els repressentants dels ajuntaments de Sant Josep, Santa Eulària, Sant Antoni i Eivissa també han mostrat el seu interès en mantenir els seus telecentres oberts, ja sigui mitjaçant la renovació dels convenis de col·laboració amb la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic o la seva reubicació. Continua llegint ‘El Govern mostra el seu interès en mantenir oberts els 10 telecentres d’Eivissa’

Share